Informatie over taxaties en edelmetalen

Wat is een taxatie?

Uw gouden en zilveren sieraden waarvan u de waarde wilt weten, kunt u laten taxeren. Reden hiertoe kan zijn dat sieraden niet meer worden gebruikt en u overweegt sieraden te verkopen.

Het bepalen van de waarde kunt u laten bepalen, dit noemt men taxeren. Wilt u meer weten wat de waarde is van uw (sloop)goud of oud goud- en zilver? De taxatie levert in veel gevallen verrassende bedragen op en maakt u bewust van de waarde van uw goud of zilver.

Hoe werkt een taxatie?

Tijdens een taxatie wordt er onder andere gekeken naar de soorten, het gewicht en het gehalte van uw goud of zilver. Hiervoor hebben wij als taxateurs speciale middelen om uw sieraden op te toetsen en te controleren. Door de tientallen jaren aan vakkennis zijn wij als Goudinkoop van Leeuwen ervaren op het verrichten van taxaties. Bij ons kunt u terecht om vrijblijvend uw gouden en zilveren sieraden te laten taxeren. Wij geven u daarbij ook altijd passend advies. Hoe verleidelijk een gunstige goudkoers kan zijn, soms kunt u een dierbaar gouden erfstuk of zilveren familiesieraad nu eenmaal beter zelf bewaren dan verkopen.

Wat is goud?

Zuiver of ‘puur’ goud is een dicht maar zacht edelmetaal. Voordat het gebruikt of verwerkt kan worden, moet het dan ook eerst gezuiverd worden. Veelal wordt het ook gemengd met andere materialen om het harder te maken. Dit heet een legering. Zo is witgoud een legering van goud en palladium of nikkel.

De zuiverheid van gouden sieraden wordt gemeten in karaat. Zuiver goud is 24 karaat. De meest voorkomende zuiverheidsgraden in Nederland zijn:

  • 14 karaat (58,5% goud)
  • 18 karaat (75,0% goud)
  • 22 karaat (91,6% goud)

Wat is zilver?

Zilver is een harder materiaal dan goud en is daardoor eenvoudiger om te bewerken. De zilverwitte glans maakt zilver een gewild metaal voor sieraden. In Europa wordt zilver gebruikt voor sieraden, bestek, schalen, kandelaars en dienbladen. De zuiverheid van zilveren sieraden wordt gemeten door een zuiverheidsgehalte.

  1. Het eerste gehalte (925/1000) is een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper of een ander metaal. In sommige Engelstalige landen wordt hiervoor de term sterling gebruikt.
  2. Het tweede gehalte (835/1000) bestaat uit 83,5% zilver

Goudinkoop Van Leeuwen:

een vertrouwd adres voor inkoop van goud en zilver

Goud of zilver wat door ons wordt ingenomen, wordt soms gesmolten tot zogenaamde goud- of zilverbaren. Vaak worden sieraden na een opknapbeurt wederom aangeboden aan een nieuwe eigenaar.

Goud- en zilverinkoop Van Leeuwen Juweliers
Barendrecht, Bergen op Zoom, Dordrecht, IJselstein, Terneuzen
goudprijsvanleeuwen@gmail.com
Tel: +31 (0) 6 372 273 90

© 2020 Van Leeuwen Juweliers      Privacybeleid