Wat is mijn zilver waard?

Zilver is net als goud een edelmetaal wat door consumenten wordt gedragen als sieraad. Ook wordt zilver verwerkt in andere goederen, zoals: zilver bestek, munten, antiek, zilver, kronen van tanden, geleidingsmiddel of zilveren baren. Heeft u oud zilver wat niet meer wordt gebruikt? Aan de hand van het gewicht en de koersprijs taxeren wij de waarde van uw zilver.

Zilveren baren

Zilveren sieraden

Zilveren antiek

Hoe weet ik dat mijn zilver echt is?

Om dit te controleren krijgen zilveren edelmetalen een keurmerk of stempel in het metaal gedrukt. In het voorwerp of sieraad kunnen diverse stempels of keurtekens zichtbaar zijn. De keurtekens wijzen onder andere op het gehalte van het sieraad, maar ook de plaats (producent) en het jaartal van het zilveren voorwerp.

Wilt u meer weten over uw sieraad? Bij Goud- en zilverinkoop Van Leeuwen Juweliers nemen we uw sieraad onder de loep en geven we u advies wat het waard is!

Welke zilveren producten kunt u bij ons verkopen?

Zilver bevat een witte glans wat een gewild edelmetaal is voor het verwerken in sieraden of andere producten. Niet alleen sieraden, maar ook bestek, schalen, kandelaars of dienbladen kunnen gemaakt zijn van zilver. Ook kunnen producten verzilverd zijn, wat betekent dat er enkel een zilveren toplaag is aangebracht. Hieronder vindt u de producten die u onder andere bij ons kunt laten taxeren.

Wat is zilver voor metaal?

Zilver wordt al eeuwenlang gezien als kostbaar metaal. Waar het vroeger onder andere als betaalmiddel werd gebruikt, wordt het tegenwoordig ingezet als persoonlijke versiering of belegging. Net als goud bevat zilver een bepaalde zuiverheid. Dit wordt verdeeld in drie soorten gehaltes of samenstellingen:

  • 92,5% puur zilver (925 /1000) en 7,5% een overig gebruikt materiaal
  • 83,5% puur zilver (835 / 1000) en 17,5% overig gebruikt materiaal
  • 80% puur zilver (800 / 1000) en 20% overig gebruikt materiaal

Zilveren munten

De waarde van een zilveren munt wordt onder andere bepaald door het gewicht, het type munt en de zuiverheid. Er zijn tientallen verschillende zilveren munten. Veelvoorkomend is de munt met gewicht ‘troy ounce’ of ‘ounce’ wat staat voor de gewichtssoort.

Bekende en gewilde munten hebben een identieke waarde. De waarde wordt naast de zilverkoers ook bepaald door de populariteit van de munt, het jaartal en bijvoorbeeld de zuiverheid. Bekende zilveren munten zijn: Zilveren Dukaat, Maple Leaf, American Eagle, Tientje, Rijksdaalders of Guldens.

Heeft u belegd in zilveren munten?  Wellicht is het gunstig deze te verkopen, of te bewaren. Bij ons kunt u terecht voor een vrijblijvende taxatie.

Bekende zilveren baren als Umicore, Suisse of Metalor

Zilveren baren

Net als de munten zijn baren een geliefd beleggingsobject. Anderzijds komt het voor dat mensen een erfenis ontvangen. Op de markt van zilver baren zijn er veelvoorkomende gewichten te vinden, zoals:

  • 31,1 gram
  • 100 gram
  • 250 gram
  • 500 gram
  • 1000 gram / 1 kilo baar

Hoe weet ik wanneer mijn zilver baar echt gekeurd is?

Zilverbaren van betrouwbare kwaliteit zijn voorzien van een keurmerk van de producent / smelterij. Een stempel is in de baar gedrukt. Deze stempel geeft het gewicht, de naam van de producent en vaak de zuiverheid weer.

‘Ik heb zilveren restanten van gesloopt materiaal, maar is het wat waard?’

Goud- en zilverinkoop Van Leeuwen Juweliers
Barendrecht, Bergen op Zoom, Dordrecht, IJselstein, Terneuzen
goudprijsvanleeuwen@gmail.com
Tel: +31 (0) 6 372 273 90

© 2020 Van Leeuwen Juweliers      Privacybeleid